HTML

mental graveyard

inkább csak szövegtár ez, nem blog.

Friss topikok

  • ArkhG: Ez mondjuk közgazdasági meggyőződés kérdése (hitbeli dolgokról pedig nehéz érvekkel vitatkozni), d... (2010.06.09. 09:33) a gazdagok pártja
  • tesz-vesz: jól indul (2010.03.04. 18:02) a hátraarc kormánya
  • denever: @heima: jav. kösz. (2009.07.03. 18:05) Tilcsákbea
  • denever: de most tényleg, ez még viccnek is rossz. ha volt valami tekintélye az EU parlamentnek idehaza - m... (2009.04.23. 01:40) IDE-oda

Linkblog

Tilcsákbea

2009.04.22. 12:38 denever

Hiller István, oktatási és kulturális miniszter volt szíves ismét előrántani a tilcsákbea szólamokat. Legyen büntethető a holokauszt-tagadás. Vegyék bele a BTKba soronkívül. Azért ízlelgessük már ezt a dolgot.

Adva van egy két tíz ember, aki saját hatáskörben - mindenkitől függetlenül - megpróbálja megdöntetni a taplóság Guiness-rekordját, ezért úgy dönt, hogy a Holokauszt-emléknap fényét emeli azzal, hogy odaáll és arról kántál, hogy ilyen nem is volt sohase. Zsidó összeesküvés, ésatöbbi.

Hülyeség? Döntsd el te magag.
Odamenni, hőzöngeni bunkóság? Az.

Anélkül, hogy pro vagy kontra véleményt nyilvánítanék a dologról, megkérdezném az oktatási miniszter urat: vajon, nem antidemokratikus dolog más emberek véleményét (gondolatait) törvényi szinten szabályozni?

Történetesen a renegátok tagadhatták volna a gravitáció létezését is, mégsem szakad ki tőle az univerzum szövete. De még az sem történik, hogy ők a nézetüktől hajtva helyben levitálni kezdenek.
Saját véleményem szerint a még élő holkoauszt áldozatokon nem segít az, ha én hiszek az ügyükben, és vélhetően az sem árt, ha nem. Azok az emberek, akik ott meghaltak, azok nem fognak felháborodni. Azok az emberek, akik túlélték azokat a borzalmakat, azoknak nem fáj kevésbé a saját vagy családjuk vesztesége, ha én is odaballagok - mondjuk nyakamban a gyerekemmel - és vonulok.

Ha Hiller István a HK tagadás büntethetőségét egy pozitív gesztusként éli meg, akkor az összes létező fonalat elvága maga körül, ami még a valósághoz kötötte őt. Hiszen bárkit a saját véleményéért elítélni már nem áll túl messze a származás alapú törvénykezéstől.

Ez a demokrácia, mindenki mondhat hülyeségeket. Sőt, vállalhatja a saját hülyeségét, és ezt nekünk - a maradéknak - tolerálnunk kell. illetve toleráln illik. Még ha nem is veszik bele a törvénybe. Mi is lehetünk még életünk során másképp gondolkodók.

Persze az is szép, hogy vannak ám olyanok is, akiket nem érdekel, hogy véleményük kiket sért, kikben ébreszt ellenérzést, mégis kinyilvánítják. Nem kérdezik, mit vált ki belőled, büszkén odatolják. Nekik ehhez még rendőri védelem és kordon is jár.

De vajon mit szólna a miniszter úr, ha történetesen az Isten létét tagadókat ítélnék el, és börtönöznék be? Esetleg kardélre a hitetlenekkel? Vagy mondjuk megúsznák egy laza Istenítélettel.

3 komment

Címkék: hülyék demokrácia holokauszt hiller

A bejegyzés trackback címe:

https://graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr921080292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.22. 22:39:48

Én is elkezdtem írni egy posztot erről, talán holnapra kész lesz. Az Isten-tagadásos párhuzam nagyon eltalált.