HTML

mental graveyard

inkább csak szövegtár ez, nem blog.

Friss topikok

  • ArkhG: Ez mondjuk közgazdasági meggyőződés kérdése (hitbeli dolgokról pedig nehéz érvekkel vitatkozni), d... (2010.06.09. 09:33) a gazdagok pártja
  • tesz-vesz: jól indul (2010.03.04. 18:02) a hátraarc kormánya
  • denever: @heima: jav. kösz. (2009.07.03. 18:05) Tilcsákbea
  • denever: de most tényleg, ez még viccnek is rossz. ha volt valami tekintélye az EU parlamentnek idehaza - m... (2009.04.23. 01:40) IDE-oda

Linkblog

A válság kezelője

2009.04.23. 23:26 denever

Szakértünk, barátom, ezerrel. Ráadásul visszaeső szakértővel van most dolgunk, aki bizony módosulás nélkül átvészelte a nagy kormányátalakítást. Ő a magyar honvédelem első embere, Szekeres Imre.

Nem kell őt bemutatni, hiszen már bemutatkozott, mint profi Gripen-átadó és stand-up comedy artist. Most azonban komoly dolgokon töri ő a fejét, mert segít válságot kezelni a miniszterelnöknek. Gondolom, a válság sztorit nem kell taglalni, megszorítás, leépítés, kisebb államot, kevesebb közszolgát.

Erre jön emberünk, és belemondja a világba, hogy ők most a honvédségnél úgy fognak segíteni, hogy az elkövetkező 2 évben 3000 új munkahelyet teremtenek. Bajnai Gordon megköszönte neki, de közben biztos véresre rágta az ajkait, és szemizom-rángást kapott vagy fél napra.

Mert ki más tudna úgy munkahelyet csinálni, mint a katonaság? Aki 100%-ig a költségvetésből él. És mint hadsereg, rengeteget termel. Csak úgy gyártja a profitot.
Ezek az emberek ott kb 29000-ren vannak, akiből majd 24000 hivatásos katona. Hozzájuk venne fel a válságmanager további 3000 fő elkötelezett nőt és férfit. Mostanság, a nagy pörgésben akár 1000 katona is külszolgálatot teljesít valahol - de örülhetünk, mert így idehaza itt lesz kéznél 26000 katona.
Ez alapvetően jó is lenne, hiszen az ő dolguk a haza védelme.

Na de kérem, pont most? És mindezt "segítségnek a válságkezelésben" aposztrofálva? Ehhez tutira több kellett, mint 3 fél unikum. Abból a pénzből lehetne olyan embereket foglalkoztatni, akik legalább profitot termelnek - ami után a cégek adóznak! De nem. Ez kell most a hazának.

Tulajdonképpen mire is? Zero szépen megénekelte majd fél éve, hogy hiába a sok itthon lévő haderő, a honvédség használaton kívüli objektumait külsős cégek évi 8.5 milliárd forintért őrzik.
A katonák (tettrekész nők és férfiak) meg kapják a fizetést.
Persze logikus kiútnak látszik ezen ingatlanok mihamarabbi értékesítése, mert annyira sok pénzbe kerül a fenntartásuk....

De itt még nem ért véget a performansz, hiszen azt is elmondta a miniszter, hogy a honvédség keretein belül mindenütt abszolút költségtakarékos módon üzemel minden, nincs tehát lehetőség további megszorításokra.

Jó kisdobosként fel is dobnék itt gyorsan egy két lehetséges optimizálási pontot a végtelenül takarékosan működő honvédség berkein belül:

Szólj hozzá!

Címkék: válság honvédség szekeres

A bejegyzés trackback címe:

https://graveyard.blog.hu/api/trackback/id/tr311083027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása